ADVENTURE 3.0

Detta race kommer vara vårt mest krävande. Med en del tuffa och vackra simningar. Du kommer uppleva variationen mellan att springa på Marstrands gränder förbi alla restauranger på kajen, den vackra Klåverön där det finns stigar och ängsmark och och en krävande trail bana runt själva Martrandsön som ett är ett av de slag i världen.

De långa simmsträckorna och kommer att utmana alla lag att sätta föreställningar om hur det är att simma i öppet vatten. Med mer simning och mer engagerad simning tror vi att banan är just så utmanade den skall vara. Inte som en Ultra men ända ett rejält kraftprov. Vädret under denna period är perfekt för swimrun med vattentemperaturer mellan 18 - 22 grader och cirka 20 grader i luften.

 

 

 

 

BANAN

Banan är magnifik och en riktigt utmaning. Du börjar och slutar på kajen vis Strandverket på Marstrandsön. Du kommer också att passera genom samma plats (start & målområdet) en gång till under loppet då Sprint 3.0 är en varvbana som sträcker sig först runt Marstrands ön, ett varv på Klåverön för att sedan avsluta med ett varv på Marstrands ön där du även kommer få springa genom Carlstenstens fästning.

 

Totalt 22 km med 16 simsträckor där den längsta är 950 meter. Totalt nästan 5 475 meter simning. De långa simsträckorna är mellan passagen Marstrands och Klåverön. På Klåverön har vi också den längsta löpsträckan, nästan 4 400 meter. Klöverön bjuder också på sin berömda lagun. I Utkäften (lagunen heter så) kommer du simma en sträcka på 460 meter.

 

Från början kommer du att springa och simma på Marstrandsön, totalt 6 000 meter med sim och löpsträckor därefter tar du dig över till Klåverön där huvuddelen av sträckan på ön är löpning Klåveröns sim och löpsträckor är på 10 000 meter. På Marstrands ön igen springer genom Carlstenstens fästning innan du ger dig ut på sista varvet, de avslutande sim och löpsträckorna är 6 500 meter

 

Du avslutar vid Strandverket. Strandverket är den plats som är känt för de årliga seglingstävlingarna på Marstrand. Marstrands med omgivningar erbjuder en av de mest fantastiska miljöer en swimrun kan köras i. Med historiska byggnader och ett kulturarv är nog Marstrand en av de vackraste platser som finns i Sverige. Vargbanan gör det också enkelt för publik att följa loppet

 

MARSTRAND SWIMRUN SPRINT 3.0

Total race distance 22 240 m

Trail-running 16 960 m

Swimming 5 475 m

Swim sections 16

Longest swim 950 m

 

Swim & running distances document

 

 

ANMÄLAN

Nu är anmälan till Marstrand Open Water Sprint 2018 öppen. Varmt välkomna att anmäla ert lag till en rolig och utmanande upplevelse i bohuslänsk skärgård. Banan är 2 varv runt Marstrandsön och ett varv runt Klåverön.

Anmälningsavgiften till MOW Sprint 3.0 (2 pers, 1.247 SEK p.p) 2.495 SEK per lag.

 

Tävlingsdag: lördag 11 augusti, start kl 12.00

I anmälningsavgiften ingår:

 

Mellanmålspåse

SwimRun-måltid (Grillbufé med dryck)

Transport till och från Marstrand (Koön - Marstrand)

Startkit med nummerlapp, badmössa. Energi & vätska längs banan. Goodiebag med produkter från sponsorer och partners, effektförvaring, prisutdelning, olycksfallsförsäkring, tidtagning och säkerhetsorganisation.

 

Logi och middag på kvällen:

För er om vill sova över eller äta något gott senare på kvällen - kommer det att snart finnas logipaket och middagspaket. Information läggs ut på vår hemsida.

 

Efter anmälan kommer ett bekräftelsemail. Detta är ert startbevis. Skriv ut och ta med till tävlingsdagen. För er om vill sova över eller äta något gott senare på kvällen - kommer det att snart finnas logipaket och middagspaket. Information läggs ut här.

 

Efter anmälan kommer ett bekräftelsemail. Detta är ert startbevis. Skriv ut och ta med till tävlingsdagen.

 

PUL Enligt personuppgiftslagen krävs samtycke för att spara personliga data, såsom t.ex. namn och kontaktuppgifter. När du registrerar dina uppgifter på denna blankett så kommer de att sparas i vårt register, och din registrering blir därför också ett godkännande för att spara uppgifterna. Informationen kommer inte vidarebefodras till tredje part utan ditt tillstånd, utom om så krävs för att bearbeta och fullgöra din order eller deltagande.

 

Anmälan är bindande först när startavgiften är betald. Ingen återbetalning sker. För att få pengarna tillbaka vid avanmälan pga. olycka eller sjukdom, skall du teckna försäkringen ”Startklar” hos Folksam. Mer information finns på www.startklar.nu

 

MARSTRAND SWIMRUN

 

Vi startade Marstrand Swimrun 2015. Tanken är att skapa ett spännande idrottsevenemang på berömda Marstrand. Ön erbjuder en vacker skärgårdsmiljö, historia, restauranger, hotell, shopping och fantastiska naturupplevelser.

KONTAKT

 

MarstrandOpenWater AB

Kvarngatan 6

440 30

Marstrand

 

T. 0046 (0) 705 113285

E. info@marstrandopenwater.se

W. www.marstrandswimrun.se

Copyright @ All rights reserved MarstrandOpenWater AB